Kjøp & Hent  - Kjøp på nett og hent i varehuset. Biltema Appen  - 19000 produkter rett i lomma! Mitt Biltema  - Få kvitteringene dine digitalt Biltema Bedrift  - Logg inn

Sykkelservice

Kjøpeguide for sykkelservice – få sykkelen til å rulle lenge

En sykkel som brukes ofte, må tåle mye – sol, regn, temperatursvingninger og veisalt. Derfor må du vise litt omsorg for sykkelen fra tid til annen, slik at den er i toppform. Det er verken tidkrevende eller vanskelig å vedlikeholde sykkelen, og du kan fint gjennomføre hele servicen hjemme. Hos oss i Biltema finner du sykkelverktøy, smøremidler, rengjøringsmidler og reservedeler for vedlikehold og reparasjon av sykkelen din.

Rengjøre og smøre sykkelen

Hvor ofte rengjør du sykkelen din?
Hvis du rengjør sykkelen jevnlig med for eksempel sykkelrengjøringsmiddel, kan den følge deg langs veiene i mange år. Du trenger bare rengjøringsmiddel, en svamp, kjedevasker og et håndkle. Når du er ferdig med å vaske sykkelen, bør du også smøre inn de bevegelige delene. Avslutt med et lag med sykkelvoks for å få en blank og smussavvisende overfalte.

Sykkelkjedet

Sykkelkjedet er den delen av sykkelen som tiltrekker seg mest smuss, og derfor fortjener det litt ekstra omsorg. Bruk Biltemas kjedevasker sammen med kjederengjøringsmiddelet. Husk å skylle bort alt rengjøringsmiddel med vann når du er ferdig. Du kan avslutte med å kjøre kjedevaskeren med bare vann for å fjerne rengjøringsmiddelet. La kjedet tørke, og avslutt deretter med å smøre kjedet.


Verktøy for sykkelreparasjoner

Når du vedlikeholder eller gjennomfører service av sykkelen, inkluderer det av og til reparasjoner. Med riktig verktøy blir det enklere å reparere sykkelen. Med disse verktøyene hjemme kan du bytte de fleste sykkeldeler og gjennomføre de fleste reparasjoner selv:

  • Reparasjonssett for sykkelslange
  • Dekkjern eller dekkavtaker
  • Unbrakonøkler
  • Momentnøkkel
  • Skrutrekkere (flat og stjerne)
  • Skiftenøkler

Vanlige spørsmål om sykkelservice

Hvorfor må man vedlikeholde sykkelen?

Hvis du vil at sykkelen skal holde lenge og fortsatt være trygg å bruke, bør du vedlikeholde den regelmessig.

Kan jeg gjennomføre service av sykkelen selv?

Absolutt! Du kan enkelt utføre flere serviceoppgaver selv ved hjelp av riktige verktøy, rengjøringsmidler og veiledning. Se veiledningene og filmene våre her.

Hvor ofte bør man gjennomføre service på sykkelen?

Det kommer an på hvor ofte du bruker sykkelen, og hva du bruker den til. Minst én gang i året hvis du ikke sykler mer enn åtte mil i uken. Men husk å kontrollere bevegelige deler, dekk, belysning og reflekser hyppigere.