Varehusenes fjellvarme gir bedre miljø

Varehusenes fjellvarme gir bedre miljø

Mange av våre varehus får både kjøling og varme fra fjellvarme. Dette er en fornybar og miljøvennlig energikilde og en måte å ta vare på naturens ressurser. Vi anser dette som en viktig del av vår miljø og bærekraftsatsing. Dette er veldig kostnadseffektiv energi.

Fjellvarme gir et behagelig klima for både ansatte og kunder.

Fjellvarme er en gratis naturressurs, men for at varmepumpen skal kunne utnytte energien som kreves, må energibrønnen være dyp nok. Ingeniørene bruker derfor sofistikerte kalkyleprogram som tar hensyn til størrelse og beliggenhet. Slik får vi alltid korrekt dybde, antall borehull og riktig størrelse på varmepumpen.

Borehullet utgjør en minimal påvirkning på miljøet omkring, og slangen som leder varmen inneholder vann og bioetanol som sirkulerer i et lukket system, helt fritt for giftstoffer. Teknikken innebærer at væsken varmes opp noen grader av fjellet og pumpes videre til en varmeveksler. Veksleren har en virkegrad på over 300%, noe som gjør teknikken til den mest effektive oppvarmingsmetoden.

Biltema bruker også energien i fjellvarmen til å kjøle varehusene på sommeren.

Drivhusgassene er den store trusselen mot det globale miljøet, noe som taler ytterligere for valget av fjellvarme som energikilde. Det er derfor vi på Biltema velger dette, og det er således en viktig del av vårt miljø- og bærekraftsarbeid.