Hjemmetrening for alle!

Hjemmetrening for alle!

Mange av oss har som nyttårsforsett å starte et mer aktivt liv, der trening skal bli en del av hverdagen. Uansett om du er innbitt treningsfantast, trener etter skippertakprinsippet eller er nybegynner, har vi treningsutstyret som gjør at du kan begynne å trene hjemmefra.
All trening som skjer, er god trening!

Det er mange fordeler med å trene, og fysisk aktivitet gir økt velvære, uansett om det er en gåtur, lek i parken eller en tung økt på treningssenteret.

Det er ikke bare kroppen vi styrker under trening, det gjør også godt for hodet. Ved trening og fysisk aktivitet frigjør hjernen blant annet serotonin, dopamin og endorfiner. Dette er stoffer som gir oss en følelse av ro og tilfredshet og som lindrer smerte og gir økt velvære.

69778

Hjemmetrening – mange fordeler

Mange starter året med å tegne medlemskap i et treningssenter, som kan virke som en god idé til å begynne med, men som blir mindre og mindre brukt etter hvert som motivasjonen går ned. Er du blant dem som synes det er vanskelig å finne motivasjon til å trene på et treningssenter? Da bør du prøve hjemmetrening!

Fordeler med hjemmetrening

  • Du bestemmer når du vil trene.
  • Treningsutstyret er alltid ledig.
  • Du slipper å vente på tur ved treningsapparatene.
  • Du sparer tid ved at du slipper å reise til og fra treningssenteret.
  • Du har din egen garderobe.

Tren hjemme

Mange tror at de trenger mye plass for å kunne trene hjemme. Og det blir selvfølgelig lettere jo større plass du har til rådighet, men hjemmetrening trenger ikke ta så mye plass. Ofte kan det være nok med en yogamatte, et pilatesbånd eller noen manualer for å få tatt en svettedryppende og effektiv treningsøkt for hele kroppen.

Hva trenger man for å trene hjemme?

Hvilket treningsutstyr du trenger til hjemmetreningen får bli opp til ambisjonsnivået og din fysiske form. Hos Biltema finner du treningsutstyr som lar deg sette opp et treningsrom i kjelleren, eller treningsutstyr som du enkelt kan sette vekk i klesskapet eller ute på balkongen.
Og vet du hva? Du kan faktisk trene effektivt ved hjelp av din egen kroppsvekt, du trenger kanskje ikke så mye utstyr?

Styrketrening med vekter

Hvis du ikke vil trene utelukkende ved hjelp av din egen kroppsvekt, kan du skaffe deg noen vekter. Med vekter kan du utfordre musklene og enkelt spore fremgangen din etter hvert som du går over til tyngre vekter.

Kettlebell

Med en kettlebell kan du trene hele kroppen. Du kan bruke en og samme kettlebell til hele kroppen, eller du kan kjøpe flere med ulike vekter for å utfordre bestemte muskelgrupper litt ekstra. En kettlebell tar ikke så mye plass og kan enkelt settes vekk når du ikke bruker den.

Skivestangsett

Et skivestangsett lar deg effektivt trene hele kroppen med en og samme skivestang. Du kan enkelt variere vekten på skivestangen ved å ta av eller sette på flere vektskiver. Med en skivestang blir du ganske enkelt klar for en skikkelig treningsøkt for hele kroppen, med alt fra bicepscurl til benbøy eller benkpress.

Koordinering og strekking

Du kan gjøre mye med en gymball (også kalt pilatesball). Gymballen er flott å bruke til strekking, styrketrening, magetrening eller balansetrening. Et tips er også å bruke ballen som stol nå og da når du sitter foran datamaskinen eller TV-en. Dette gjør at du må aktivere magestøtten og trener overkroppen samtidig som du gjør noe annet.

Kondisjonstrening

Kondisjonstrening øker lungekapasiteten, du får sterkere muskler og skjelett og økt konsentrasjonsevne.

Kondisjonstrening er en av de enkleste treningsformene du kan gjøre hjemme. Du kan enkelt gjøre det hjemme, i hagen eller ta turen ut i naturen. Du kan kanskje finne frem noen treningsbånd når du ser på TV om kvelden? Eller ta med deg et hoppetau og ta noen hopp? Mulighetene for kondisjonstrening er nærmest uendelige!

Helkroppsøkter du kan gjøre hjemme

Under hjemmetreningen er det du som bestemmer! Sett opp en enkel og effektiv helkroppsøkt som bare tar 30 min.

  1. Forbered 8–10 øvelser som trenger ulike muskler i kroppen. Det kan for eksempel være squats, armhevinger eller situps. Bruk vekter eller din egen kroppsvekt.
  2. Utfør den første øvelsen i 30 sekunder. Hvil deretter i 15 sekunder før du går til neste øvelse og så videre.
  3. Gå gjennom alle øvelsene, og hvil i ett minutt før du gjentar settet.
  4. Kjør til sammen 2–3 sett.