Slik pusser du opp baderommet selv!

Slik pusser du opp baderommet selv!

Skal du pusse opp eller bygge baderom? Så gøy! Når du pusser opp eller bygger våtrom, er det viktig at du bruker riktige og godkjente produkter samt at du bruker dem på riktig måte, slik at resultatet blir bra. Her kan du lese om Biltemas svenskproduserte og godkjente våtromssystem og laste ned nyttig informasjon, for eksempel forbrukstabeller og detaljerte instruksjoner.

Tre godkjente våtromssystemer til oppussingen!!

Membranen er det tettende materialet i våtrom, siden det er viktig å beskytte mot vann og fuktighet. Når du skal pusse opp et våtrom, må du følge et godkjent våtromssystem med detaljerte anvisninger og utvalgte produkter. Det forenkler prosjektet, samtidig som det sørger for at våtrommet oppfyller gjeldende bransjekrav. Hos Biltema finner du tre svenskproduserte våtromssystemer som er godkjent for våtrom i hele Norden og testet i samsvar med EAD030352 og EAD 030436 (tidligere ETAG 022) samt CE-merket.

• Våtromssystem R
• Våtromssystem F
• Våtromssystem 2K

Våtrum - godkända produktmärkning rev.jpg

Våre våtromssystemer

Våtromssystem R

Vårt rullbare system består av to ferdigblandede midler – dampsperre og membran. De påføres med rull og pensel, og sammen danner de et vann- og damptett lag for våtrommet ditt. Systemet kompletteres med bånd og mansjetter for å tette rørgjennomføringer, vegg- og gulvvinkler samt eventuelle plateskjøter.

Egenskaper og fordeler

• Rullbart system, uten folieduk.
• Enkel og rask påføring ved å rulle det på i omganger.
• Godkjent for bruk over gulvvarme.
• Spesielt velegnet for bruk på tunge vegg- og gulvkonstruksjoner av for eksempel betong eller pusset/sparklet mur.

Bruksanvisning for Våtromssystem R
Forbrukstabell for Våtromssystem R

Våtromssystem F 

F-systemet er en folieduk, et av våre foliebaserte systemer som består av en ferdigblandet membran samt dampsperrefolie. Folieduken tapetseres opp langs membranen, og sammen danner de et vann- og damptett lag for våtrommet. Systemet kompletteres med skjøtelim, bånd og mansjetter for å tette rørgjennomføringer, vegg- og gulvvinkler samt eventuelle skjøter i folien.

Egenskaper og fordeler

• Med folieduk får du samme tetthet over hele overflaten.
• Ferdigblandet middel.
• Godkjent for bruk over gulvvarme.
• Kan brukes på de fleste typer underlag, men er spesielt velegnet for lette vegg- og gulvkonstruksjoner, som avstivende trebjelkelag eller våtromsplate på trelekter.

Bruksanvisning for Våtromssystem F
Forbrukstabell for Våtromssystem F

Våtromssystem 2K

2K er et foliesystem som er utviklet for raskere montering med kortere herdetid, noe håndverkere og hjemmefiksere ofte foretrekker. Det er et foliebasert system som består av et 2-komponentlim samt dampsperrefolie. Folieduken limes opp med 2K-limet, og sammen danner de et vann- og damptett lag for våtrommet. Systemet kompletteres med bånd og mansjetter for å tette rørgjennomføringer, vegg- og gulvvinkler samt eventuelle skjøter i folien.

Egenskaper og fordeler

• Med folieduk får du samme tetthet over hele overflaten.
• Lang brukstid. Brukstiden for blandet lim i bøtten er 6–8 timer.
• Det trengs ikke separat skjøtelim. Systemet krever kun 2K-lim.
• Kortest monteringstid der du kan legge fliser etter kort tid.
• Godkjent for bruk over gulvvarme.
• Kan brukes på de fleste typer underlag, men er spesielt velegnet for lette vegg- og gulvkonstruksjoner, som avstivende trebjelkelag eller våtromsplate på trelekter.

Bruksanvisning for Våtromssystem 2K
Forbrukstabell for Våtromssystem 2K

Finn riktig emballasje

Når du har valgt det systemet som passer best for prosjektet ditt, er det enkelt å finne de riktige produktene butikkene våre. All emballasje mer merket med Biltemas systemlogo, slik at du enkelt ser hvilket våtromssystem produktet tilhører.

Våtrum - hitta rätt förpackning rev.jpg

 

Vanntette tips om membran

Nå håper vi du er klar til prosjektet, og at du har funnet ut hvilket av våre svenskproduserte og godkjente våtromssystemer som passer best for deg og våtrommet ditt.
Når du som privatperson pusser opp eller bygger våtrom selv, er det viktig at du gjør det på riktig måte. Det betyr at materialene du bruker, må kommer fra et godkjent system som oppfyller kravene til vann- og damptetthet. For at du skal lykkes med våtromsprosjektet, må du følge monteringsanvisninger samt nasjonale bransje- og byggeforskrifter.

Biltemas våtromssystemer er godkjente systemer som oppfyller kravene til vann- og damptetthet basert på gjeldende bygg- og bransjeforskrifter, noe som er en forutsetning for at oppussingen eller nybygget skal gjennomføres på en fagmessig måte.

OBS! Våre våtromssystemer må ikke brukes utendørs eller i uisolert kjeller der det er risiko for ekstra fuktighet.

Utforsk våre produkter innen våtrom >>