Lag eget julegodteri
Sprø cornflakes – dyppet i sjokolade
Sjokoladedekte cornflaksekaker med smak av knekk. Raskt og enkelt julegodteri som alle elsker. For hva kan gå galt når man lager godteri som smaker sjokolade?
Ingredienser
- 2 dl sukker
- 4 ss kakao
- 200 g smør
- 100 g sjokolade (velg type selv)
- 1 dl sirup
- 8 dl cornflakes
Slik gjør du
-
Kok opp sukker, kakao, smør, sjokolade og sirup i en kjele. La det koke i 3–4 minutter.
-
Hell i cornflakes. Bland forsiktig, slik at de ikke blir ødelagt.
-
Legg blandingen i små muffinsformer.
-
Sett i kjøleskapet, og la dem avkjøles i noen timer.
Knekk – en julefavoritt
Her finner du en ekte juleklassiker – knekk! Det er en favoritt blant mange, og det finnes knapt noe julegodteri som er mer julete enn knekk! Bon appétit!
Ingredienser til 75 stykker
- 2 dl kremfløte
- 2 dl lys sirup
- 2 ss smør
- 2 dl farin
- 1 dl skåldede, hakkede mandler
Slik gjør du
-
Bland kremfløte, sirup og sukker i en kjele.
-
Rør om av og til i cirka 20–35 minutter. Røren er klar når den består kuletesten for knekk, eller når den har nådd 124 °C. Kuletesten gjør du med et glass kaldt vann. Ta litt av røren på en skje, og dypp den i vannet. Ta opp røren med fingrene. Hvis røren er klar, skal du kunne forme en kule som har den konsistensen du ønsker.
-
Tilsett mandler og smør.
-
Fordel røren i små knekkformer.
-
Oppbevares i kjøleskapet til de blir harde.
Issjokolade med nøtter – raskt og enkelt
Lag den populære juleklassikeren issjokolade, som smelter i munnen. Topp den med mandler, og vips så har du den perfekte julegodbiten!
Ingredienser for ca 50 stykker
- 200 g sjokolade – velg selv om du vil bruke mørk, lys eller hvit
- 150 g kokosfett
- 0,5 dl mandler
- 0,5 ts flaksalt
- Små aluminiumsformer
Slik gjør du
-
Bryt ned sjokoladen i en metallskål. Sett skålen over en kjele med kokende vann. Rør om, og la sjokoladen smelte.
-
Rør inn kokosfettet, og la det løses opp.
-
Finhakk mandlene, og stek dem raskt i stekepannen sammen med litt smør og flaksalt.
-
Hell sjokoladen i aluminiumsformene.
-
Strø over nøtter.
-
Sett dem i kjøleskapet til de stivner.
Nå håper vi du har funnet inspirasjon til å bruke en fridag, eller en kveld, på kjøkkenet for å lage ditt eget julegodteri. Tilbring tiden sammen med noen du er glad i, for det er morsommere å bake til jul hvis man gjøre det sammen!
Finner du ikke bakeutstyret du trenger?