Bålkurv - lar deg nyte dagene utendørs
Det er noe forlokkende med åpen ild. Det er med på å skape en koselig atmosfære når mørket faller på. Det gir varme på kjølige sommerkvelder, slik at det er mulighet for dine kjære å samles. Bålkurven er laget av støpejern, slik at du kan nyte middagen utendørs eller sitte rundt bålet. Det er med på å gi mange minneverdige øyeblikk på terrassen. Med en bålkurv får du både et koselig bål og et sted å lage mat over åpen ild.
- Et sted hvor dine kjære kan møtes, steke marshmallows, spille gitar, fortelle røverhistorier eller bare slappe helt av.
- En varmekilde som forlenger tiden på terrassen når solen forsvinner under horisonten.
- Et lekkert møbel på terrassen din i naturmaterialer som gir et rustikk, nordisk uttrykk til uteområdet ditt.
- En ny mulighet for å grille mat direkte på bålet etter at flammene har lagt seg. Det gir en helt spesiell smak til rettene dine.
En funksjonell bålkurv til lav pris
Bålkurven vår er laget av solide materialer, slik at du kan nyte den mange, mange sene sommerkvelder. Den har en bunnplate under som tar den verste sot og asken, noe som gjør den super praktisk å rengjøre. I tillegg har den to håndtak, slik at du raskt kan flytte den til stedet du trenger varme og hygge. Husk at du kun skal flytte kurven når det ikke er lys på og kurven er avkjølt.
Slik tenner du opp i en bålkurv
Det er lett å tenne i bålkurven når du vet hvordan det skal gjøres – og det mye likt det å fyre opp i en peis eller andre ildsteder.
Du vil trenge:
- tørt tre.
- fyrstikker.
- opptenningsmateriale.
- evt. kniv eller øks til oppdeling av brensel.
Sørg for at veden er god og tørr, så du ikke plager naboer med røyk – og unngå å brenne hageavfall eller byggematerialer i hagen. Det produserer mye røyk, og er vanligvis ikke tillatt i villa- og enebolighager.
Slik tenner du opp:
- Start med tørt avispapir, små kvister, kongler mm. muligens en tenningsbrikett.
- Stable mindre vedstykker rundt opptenningsmaterialet i pyramideform slik at bålet kan få luft.
- Fyr opp med fyrstikker – gjerne lange bålfyrstikker så du ikke brenner fingrene.
- Pust forsiktig og vent til brannen utvikler seg.
- Legg kun større vedstykker på når bålet har godt grep om de mindre stykkene.
- Legg kun to eller tre vedstykker på, slik at bålet holder høy temperatur hele tiden. Dette sikrer god forbrenning og mindre røyk.
- Husk alltid å slukke brannen helt før du forlater den.
Slik plasserer du bålkurven i hagen din
Sjekk kommunens regler for åpen ild i bålkurver eller bålkummer i hagen – og forsikringskravene.
Bål i bålkurv eller fat er tillatt de aller fleste steder - dog kan det være forbudt å fyre i svært tørre perioder.
- Sett bålkurven/bålfatet på et brannsikkert underlag.
- Plasser bålet ditt minst 10 m fra bygninger - og 15 m fra stråtak
- Hold bålet minst 15 m unna bartrær, lyng og brennbar vegetasjon samt fra brennbare og brennbare stoffer.
- Hold to ganger avstanden medvind i frisk vind - 5,5 til 10,7 m/s, slik at gnistene ikke kan fly inn i brennbare områder.
- Unngå brann i sterk vind over 10,7 m/s.
Grillrist - gjør bålkurven din til en grill
På denne siden finner du også grillrister som passer perfekt til bålkurven. Med en rist kan du raskt forvandle bålpanne til en grill, hvor du kan steke kjøtt, grønnsaker eller andre ting. Det er en fordel å vente med å grille til flammene fra veden har slukket, slik at du unngår det svarte ute - rå innvendige problemet som ofte kan oppstå dersom du er for utålmodig til å vente på glørne. Husk at det tar lengre tid før flammene fra veden dør ut enn på en klassisk kullgrill. Når det kun er glør igjen, blir temperaturen høyere og jevnere, så du er sikker på å få et godt tilberedt måltid.
Klassisk grillmat med pølser, koteletter og grillede grønnsaker er alltid deilig. Du kan også vurdere snobrød og bålpannekaker - dette krever imidlertid at du dedikerer en panne til bålbruk. Stekt marshmallows eller amerikanske s'mores er også alltid koselig ved bålet.