5 tips som gir perfekte vafler
1. Smelt smøret på riktig måte
Det er viktig å smelte smøret på riktig måte, slik at det ikke koker. La derfor smøret smelte sakte i en kaserolle under forsiktig omrøring. I de fleste vaffelgjern fungerer det fint å lage vaflene uten å smøre jernet, men for litt ekstra sprøhet kan du pensle på litt smør ved å bruke en silikonpensel mellom hver steking.
2. La røren hvile
En vaffelrøre inneholder bakepulver som i motsetning til gjær ikke trenger å gjæres, men røren blir mer luftig hvis den får svelle i minst 15-30 minutter. Det kan også være lurt å lage røre om kvelden og helle den over i en flaske eller en shaker. Husk å oppbevare røren i kjøleskapet.
3. Rør om mellom stekingen
Det høres kanskje enkelt å huske på, men det er fort gjort å glemme dette. Vaffelrøren endrer konsistens raskt, så husk å røre om før du steker en ny vaffel.
4. Ikke stable vaflene
Å stable vaflene i en haug på serveringsfatet er fristende, men dersom du ønsker sprø vafler, bør du unngå dette. Når vaflene er ferdigstekte, kan de avkjøles på risten i et par minutter, og deretter serveres med en gang!
5. Test ulikt pålegg
Det beste med vafler er at du kan prøve ut pålegg du ikke har smakt før. Du kommer langt med syltetøy, rømme og brunost men med litt friske bær løfter du smaken og serveringen til et nytt nivå.
Server gjerne vaflene med en gang, ferske vafler er ofte de beste. Se matprat for gode vaffeloppskrifter.