Julen er ikke den samme uten berlinerkranser
Julebakst er en tradisjon som mange setter pris på, og det er ekstra hyggelig å servere kaker man har laget selv. Berlinerkranser er en julekakefavoritt, med en deilig smak som smelter på tungen! Her kommer en rask og enkel oppskrift.
1. Mos de kokte eggeplommene godt og bland dem sammen med de rå. Tilsett sukkeret og pisk til du får en luftig eggedosis.
2. Smuldre smøret i melet, og bland forsiktig med eggedosisen. Pass på å ikke røre for mye. Den kan bli kort og vanskelig å trille ut. Dekk til med plast og la den hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
3. Trill til pølsene tynne som en lillefinger, del i ca. 10 cm lange biter og form til små kranser med endene i kryss. Legg kransene på stekeplaten og pensle hver krans med sammenvispet eggehvite og dryss på med perlesukker.
4. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Ta dem forsiktig over på en rist og vent til de er litt avkjølt.