Briljér på kjøkkenet

Du visste kanskje ikke at våre varehus har flust med kjøkkenutstyr? Hos oss finner du alt fra brødrister til kaffekopper og sous vide. Til en billig penge, selvfølgelig.

Enten du er student, nyetablert eller bare trenger å oppgradere i kjøkkenskapene – Vi har det du trenger. Det behøver ikke å koste skjorta for sylskarpe kjøkkenkniver eller praktiske oppbevaringsbokser. Hos oss er utvalget både bredt og billig.

Disk opp til frokost med nystekte vafler for hele familien med vårt eget vaffeljern som ble best i test i Finlands største test-nettside Kuluttaja i år. Trenger du piskebollervispsleiver eller oppbevaringsbokser til tørrvarer, så finner du det også i varehyllene.

– Det er både dekorativt og praktisk å bruke gjennomsiktige bokser til tørrvarer som for eksempel sukker, mel og frø. Vi har lufttette bokser med lokk i mange forskjellige størrelser, sier varehussjef på Biltema Hadeland, Helene Bjerke.

91446

Frokost

Vi har det du måtte trenge til morgenkaffen. Både kaffetraktere, presskanne, melkeskummer – ja til og med kaffefiltere og kopper får du hos oss.

– Det er deilig for kundene å kunne kjøpe alt på ett sted. Når det gjelder folk som er nylig etablerte, eller som har behov for å handle billige produkter, så anbefaler jeg å ta turen til Biltema. Disse lave prisene skal godt gjøres å finne andre steder, sier Bjerke.

Lag en deilig, frisk smoothie til frokosten med blender fra oss. Her får du kjøpt flere forskjellige typer og størrelser. Er du mye på farta, kan Bjerke anbefale smoothieblenderen som mikser innholdet i selve flasken. Når alt er mikset sammen, tar du bare med deg flasken og nyter drikken uten ekstra oppvask.

91450

Lunsj

Kutt grønnsaker med skarpe kniver og gode skjærefjøler. En deilig frisk salat som ikke blir spist opp til lunsj, kan fint funke som niste også dagen derpå.

– Det er både tidsbesparende og økonomisk å bruke matrester. Vi har praktiske beholdere og oppbevaringsbokser i mange forskjellige størrelser, perfekt for å ta med i ryggsekken på skole eller jobb, sier Bjerke.

Er du en «måltidsprepper», så bør du teste ut de lufttette plastboksene med klikklokk og silikonpakning. De er supre å ha med seg og kan både fryses og settes i mikrobølgeovn.

91454

Middag

Du trenger ikke dyrt og fancy utstyr for å briljere på kjøkkenet. Hva med å imponere med en perfekt stekt biff neste gang du inviterer til middag? Med en sous vide-maskin får du det samme perfekte resultatet som på restaurant – og dette kan virkelig hvem som helst få til.

Maten vakuumpakkes og legges i et vannbad som maskinen sørger for at er perfekt temperert gjennom hele tilberedningstiden. Den lange tilberedningstiden, den nøyaktige temperaturen og at det som tilberedes aldri kommer i kontakt med vannet, gjør at råvarens naturlige smaker og næringsstoffer bevares.

Du bestemmer selv temperaturen, avhengig av preferanser og hva slags mat du skal lage. Husk å kjøpe vakuumpakker og plast på rull til vakuumpakkeren også.

Perfekt biffmiddag med sous vide

  • Legg et biffstykke med en kvast rosmarin, to hvitløksfedd og en klatt smør i en vakuumpose og bruk vakuumpakkeren for å forsegle posen.
  • Fest sous vide-maskinen på en stor gryte med vann og velg ønsket kjernetemperatur på kjøttet. Du kan også justere hvor lenge du ønsker å la kjøttet ligge i vannet.
  • Når vannet er varmet opp til ønsket temperatur, legger du posen i vannet og lar maskinen gjøre resten av jobben. Husk at hele kjøttstykket må være dekket med vann.
  • Når kjøttet er ferdig, tar du det ut av posen og bruner det raskt på høy varme i en panne med smør. Da får du en deilig stekeskorpe og perfekt temperatur tvers igjennom biffen. Server med ønsket tilbehør.

En annen dings som gjør matlagingen enklere, er den populære luftfrityrkokeren (som mange kjenner som airfryer). Med sirkulerende varmluft og toppgrill er den genial for å fritere råvarer enkelt og sunt, med kun litt eller ingen olje. Maten varmes opp fra alle sider, og du får en perfekt sprø overflate.

91458

Men det er ikke bare ting du vanligvis ville fritert som egner seg i en luftfrityrkoker. Apparatet er perfekt for tilberedning av enkle retter – spesielt dersom du bor alene. Her er det bare fantasien som setter grenser. Mange sverger til luftfrityrkokeren for å lage seg deilig omelett, og den kan også brukes istedenfor ovnen til å steke kylling. Du kan til og med benytte det smarte apparatet til muffins!

 

 

 

Relaterte artikler

Veien til et ergonomisk kontor – viktige ting å tenke på

Veien til et ergonomisk kontor – viktige ting å tenke på

Her lister vi opp noen viktige punkter når det gjelder ergonomi på kontoret.

Opplev fordelene med en juicer – sunn juice raskt og enkelt

Opplev fordelene med en juicer – sunn juice raskt og enkelt

I denne artikkelen ser vi nærmere på de mange fordelene du får med en juicer.

DIY – gjør det selv-prosjekter i hjemmet

DIY – gjør det selv-prosjekter i hjemmet

Med litt kreativitet og riktig utstyr kan du gi møblene dine et nytt liv eller skape helt nytt interiør!