Slik sparer du tusenlapper på å gjøre små reparasjoner selv.

Slik sparer du tusenlapper på å gjøre små reparasjoner selv.

Vi kjenner alle følelsen av en faktura fra bilverkstedet hvor summen er høyere enn vi ønsker den skal være. Med litt forberedelse og hjelp fra internett kan man enkelt spare tusenvis på å gjøre små-reparasjoner selv.

Ekempelvis kan du spare over 6000 kroner ved å skifte olje, oljefilter, bremseskiver og bremseklosser selv. Det høres kanskje vanskelig ut, men fortvil ikke. Biltema hjelper deg.

Bremser

Uansett hva man velger å gjøre hjemme i garasjen, er det store penger å spare. Bremseskiver og bremseklosser er typisk eksempel på noe man får til selv. Bruk internett og studer noen videoer hvor man viser hvordan dette gjøres på din bil.

Og har du en bekjent som kanskje er hakket mer handyman enn deg, så benytt deg av vennskapet.

Bremseskiver

BREMSESKIVER

Mye av prosessen ved skifte av bremser er selvforklarende. Skru delene ifra hverandre og legg dem i samme rekkefølge som du demonterer. Ta gjerne bilder før du demonterer.

Man trenger ikke mye avansert verktøy. Noen hjelpemidler må man ha, og disse kan du selvsagt finne hos Biltema.

SE HER FOR VERKTØY

Når du skal kjøpe deler hos Biltema så oppgir du registreringsnummer. Betjeningen hjelper deg med å finne de riktige delene - og på mange av våre varehus kan du spørre om gode råd. Ikke vær redd for å prøve - du får det til.

Oljeskift

Motoren trenger smøring. Skift av olje og oljefilter med jevne intervaller er god besparelse både for motoren og drivstofforbruket.

Kjøp riktig olje og filter til din motor - dette hjelper Biltema deg med. Sørg for å stå på plant underlag og la motoren gå noen minutter slik at oljen blir varm og enkel å tappe ut.

Sjekk hvor bunnpluggen er og løsne denne. La oljen renne ut i oppsamlingskar slik at du ikke søler.

SE HER

Når all oljen har rent ut løsner du oljefilter. Bruk gjerne oljefilterverktøy til denne jobben, da filterne ofte sitter litt fast.         

Sett på plass bunnpluggen, skru på nytt oljefilter og start påfylling av ny olje.

OLJER

Det går gjerne litt tid når man fikser selv. Men følelsen etterpå er ikke til å kimse av. Du føler mestring, samtidig som du har mer igjen i lommeboken når alt er gjort.

ex109.jpg

Skifte av bremseskiver og bremseklosser er en jobb de fleste får til - i alle fall på eldre bilmodeller. Bruk internett og få råd fra Biltema. Det er tusenvis av kroner å spare på selvgjort arbeid.

9-10.jpg

Oljeskift er egentlig veldig enkelt. Kjøp ny verktøy, olje og filter hos Biltema, og du har jobben gjort på en liten time hjemme i garasjen.