Slik velger du riktig gressklipper

Hvem drømmer vel ikke om den perfekte, grønne gressplenen? Og hvem funderer vel ikke både en og to ganger rundt valget av gressklipper for å få det beste resultatet? Det finnes et stort utvalg av ulike modeller å velge mellom når det kommer til gressklippere.

Noen ganger kan det være vanskelig å velge hvilken gressklipper som er best. Hva er for eksempel forskjellen på en bensindrevet og en batteridrevet gressklipper? Betyr størrelsen på plenen din noe? Å velge riktig gressklipper er ikke lett, men med riktig gressklipper for hagen din får du mer for pengene. Vi i Biltema har derfor kommet med noen enkle spørsmål å tenke på før du velger gressklipper.

Hvor stor flate skal du klippe?

Hvilken gressklipper som passer best for deg avhenger av dine behov og området du skal klippe. Ytelse og type klipper er derfor to viktige ting å tenke på i tillegg til hvor stor plen du skal klippe. For de med en mindre plen kan en elektrisk eller batteridrevet klipper føles praktisk ettersom du ikke trenger å tenke på å fylle på bensin eller vedlikeholde motoren. Batteri er praktisk å jobbe med, men har kortere brukstid da batteriet må lades innimellom. Elektriske gressklippere trenger ledning, noe som begrenser det noe. For de med stor tomt er kanskje en kraftig bensinklipper bedre egnet.

Hvor krevende tomt har du?

Har du en større plen er det en fordel å velge en gressklipper som er kraftigere, for eksempel en bensindrevet gressklipper. Den trenger ikke lades og har lengre brukstid, noe som gjør at den kan dekke større gressflater, bakker og skråninger. Bensingressklippere er også tilgjengelig med drev, noe som kan være bra hvis plenen din er større eller mer kupert.

Fordelen med et batteri er både at det er betydelig mer miljøvennlig enn bensin, men også at det er helt ledningsfri. Bensin-maskinen er derimot mer egnet hvis du har store områder med mye skitt og vanskelig tilgjengelige områder hvor det trengs en kraftigere gressklipper.

Hvor mye jobb vil du legge ned i klippingen?

Hvilken gressklipper som passer best for deg avhenger også av hvor mye tid og krefter du er interessert i å legge ned. Med en robotgressklipper trenger du ikke gjøre jobben selv, siden den klipper plenen for deg. En selvgående robotgressklipper klipper lite og ofte, noe som betyr at du ikke trenger å rake og gjødsle så ofte. Roboten din vedlikeholder plenen for deg! Velger du en mer tradisjonell klipper som er batteri-, elektrisk- eller bensindrevet, kreves det imidlertid litt mer arbeid.

Hvilket prisnivå vil du legge deg på?

De billigste gressklipperne har vanligvis mindre klippebredde og mangler automatisk drift. Disse gressklipperne er tilgjengelige både som elektriske eller bensindrevne versjoner og er ideelt egnet for mindre og enkle plener. Hvis du derimot nøyer deg med et mer mellomklasse prisnivå, er den bensindrevne gressklipperen med selvgående drift det beste alternativet. Den passer til den litt større plenen og gir en klippebredde som er litt større enn de billigste gressklipperne. I den dyrere kategorien finner du både bensin- og batteridrevne gressklippere. De dyreste bensindrevne gressklipperne har bred klippebredde med kraftige motorer og drivkraft. Disse fås også med batteristart og passer for store og kuperte plener.

Batterigressklippere er relativt dyre, men er veldig praktiske. De passer i hovedsak til den mindre plenen da du slipper både bensin, vedlikehold og ledninger. Robotgressklippere er mer eksklusive og havner i høyeste prisklasse. De passer til den litt enklere tomten og for de som vil gjøre minst mulig med plenen sin, men ønsker en jevnt velstelt plen.

Hva tenker du rundt miljø?

Vil du ha det mest miljøvennlige alternativet bør du satse på en gressklipper med el- eller batteridrift.

 

Biltema Service - Gressklippere

Vi monterer din nye gressklipper, gjør justeringer og fyller på motorolje. Vi prøvekjører også gressklipperen din for sikre at den er klar for bruk med en gang du kommer hjem.

Pris for montering: Fra 250 kroner.

Vårt utvalg av gressklippere

 

Relaterte artikler

Hagekalender - måned for måned

Hagekalender - måned for måned

En kalender for ditt hagearbeide. Vi guider deg måned for måned.

Hageprosjekter for hjemmefikseren

Hageprosjekter for hjemmefikseren

Det finnes mange morsomme og grønne prosjekter man man ønsker å gjennomføre i hagen sin. Samle dine kreative idéer og gjør hagedrømmene til virkelighet sammen med oss!

Innred hagen og uteområdet

Innred hagen og uteområdet

Er det på tide å gjøre klar hagen og uteområdet for sesongen? Sjekk ut vårt brede utvalg av utemøbler som hjelper deg å skape din perfekte hageoase. Hvorfor betale mer?