Tips til et mer effektivt hjemmekontor

Tips til et mer effektivt hjemmekontor

Koronapandemien har ført til at fjernarbeid har kommet for å bli, i hvert fall delvis og for mange bedrifter, spesielt hvis den ansattes stillingsbeskrivelse tillater det. Det er ekstra viktig at de ansatte ser på hjemmekontoret eller den eksterne arbeidsplassen med kritiske øyne. Er arbeidsergonomien slik den skal være? Hva kan du gjøre for å få det mer komfortabelt? Ikke alle har et eget rom som kan brukes som hjemmekontor, men med små og rimelige innkjøp kan stedet for fjernarbeid gjøres både komfortabelt, effektivt og vennlig, uavhengig av størrelsen, og til og med i et lite hjem.

Det er mange fordeler med fjernarbeid. Noen er glade fordi de slipper å våkne like tidlig som når de skal på kontoret. Andre setter pris på at de sparer penger på drivstoff. Og når man samtidig slipper å kaste bort tid på å pendle, kan man bruke mer tid sammen med familien.

Fjernarbeid kan være svært effektivt, og det er spesielt nyttig ved kreativt og fokusert arbeid. Hva bør du tenke på når du skal lage den eksterne arbeidsplassen, slik at du kan jobbe så godt og effektivt som mulig? Ta en titt på våre tips til hvordan du kan skape den perfekte arbeidsstasjonen hjemme.

64528

1. Lag den eksterne arbeidsstasjonen slik du vil ha den

Du kan enkelt lage en rimelig og unik arbeidsstasjon med veggskinner og hyller eller bordplater. Du kan henge opp hyller på skinnene for å lage oppbevaringsplass til viktige ting og materialer du bruker i arbeidet ditt.

Hvis du ikke har en stor, ekstern skjerm og du får vondt i nakken etter å ha jobbet på den bærbare datamaskinen i flere dager, kan et justerbart laptopstativ være en god – og rimelig – investering. Du kan også feste en egen hylleplate til den bærbare datamaskinen på veggskinnene, slik at skjermen havner i riktig høyde og du slipper å belaste nakken. I tillegg trenger du naturligvis et tastatur og en mus. Med en hylle eller bordplate i riktig høyde kan du til og med stå mens du jobber.

2. Oppdater datamaskintilbehøret ditt

«Hallo? Hører du meg?» Fjernarbeid betyr også digitale møter. Et av de viktigste verktøyene fjernarbeideren har, er gode hodetelefoner som er komfortable selv under lange møter. Naturligvis kan de også brukes til å lytte til musikk og radio gjennom arbeidsdagen.

Du bør også sørge for at annet datamaskintilbehør, for eksempel tastatur, mus, musematte, minnepinner og kabler, er oppdatert. Og ikke glem en god lampe til skrivepulten. Det gjør definitivt arbeidet enklere!

3. Velg kontorrekvisita til hjemmekontoret

I dag gjøres nesten alt elektronisk, men papir er fortsatt en viktig del av arbeidsdagen for enkelte oppgaver. I tillegg trenger man alltid penner, notatbøker og huskelapper. Med et tredelt kontorsett holder du orden på alt kontorutstyret og får en ryddig pult.

Den trendy løsningen er å feste en oppslagstavle av netting på veggen, slik at du får plass til alt du trenger med separat tilbehør som kroker, kurver og stativer. Da frigjør du også plass på pulten til andre ting.

Du bør også alltid ha batterier hjemme. For eksempel må du bytte batteriene i den trådløse musen og tastaturet av og til.

4. Husk ergonomi og å ta pauser

De som arbeider med datamaskiner, har ofte smerter i nakken og skuldrene samt muskel- og skjelettplager. Derfor bør du investere i god arbeidsergonomi ved å kjøpe en kontorstol som gir god støtte til rygg og nakke, og du må også ta nok pauser gjennom arbeidsdagen!

I pausene kan du også gjøre noen raske øvelser. Du kan for eksempel plassere manualer og en treningsstrikk i en fin kurv ved arbeidsplassen, slik at du kan bevege deg. Og hvis du bruker en balansepute i en kontorstol, styrker du kroppen, samtidig som det blir enklere å finne riktig sittestilling. Hvis du likevel blir støl, kan du skjemme deg bort med en avslappende og varmende massasje med en shiatsu massasjepute. Det er så enkelt å gjøre i løpet av arbeidsdagen!

5. Invester i komfort, bekvemmelighet og detaljer

Ved fjernarbeid blir det lite sosial omgang. Du kan føle deg ensom til tider. Derfor er det viktig at du koser deg på hjemmekontoret. Kjøp pynteting som stearinlys eller heng en fin plakat på veggen. Til og med en liten kunstig plante kan spre glede! Varme sokker kan være redningen hvis det er kaldt, og du kan også kjøpe et varmt pledd eller et saueskinn som du kan bruke i stolen.

Relaterte artikler

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

Den nye fasen i de unges liv innebærer også frihet. Foreldrene får en unik mulighet til å pusse opp hjemmet! Vi har samlet oppussingstips som gjør det enkelt å oppgradere barnerommet til et nytt formål.

Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Det er naturlig å være spent på studielivet og har store forventninger til hvordan livet i ny bolig blir. Før du flytter til studentboligen, så bør du tenke på et par ting. Her er noen tips for rask og effektiv flytting!

Flytte hjemmefra – slik flytter og innreder du rimeligere

Flytte hjemmefra – slik flytter og innreder du rimeligere

Du skal ta de første skrittene inn i resten av livet og flytte inn i ditt eget hjem. Disse tipsene gjør det enklere å innrede ditt første hjem rimeligere, og å gjøre smartere innkjøp!