Tips til et mer effektivt hjemmekontor

Tips til et mer effektivt hjemmekontor

Fjernarbeid har kommet for å bli på mange arbeidsplasser, i det minste til en viss grad, og spesielt hvis den ansattes stillingsbeskrivelse tillater det. For deg som arbeider eksternt, er det ekstra viktig å rette et kritisk blikk mot hjemmekontoret eller stedet du fjernarbeider fra. Er ergonomien god? Hva kan du endre for å gjøre arbeidsdagen mer komfortabel? Det er ikke alle som har tilgang til et eget hjemmekontor, men med noen små og rimelige innkjøp kan arbeidsplassen din bli komfortabel, effektiv og innbydende, uansett størrelse – og til og med i et lite hjem.

Det er mange fordeler med fjernarbeid. Enkelte setter pris på at de ikke trenger å stå opp like tidlig som når de må dra til kontoret for å jobbe. Enkelte setter pris på at de sparer penger på transport. Når man sparer den tiden man vanligvis bruker på å pendle til jobb, får man også mer tid sammen med familien.

Fjernarbeid kan være svært effektivt, og det gjør det for eksempel enklere å jobbe kreativt og fokusert. Hva bør du tenke nå når det gjelder din egen arbeidsplass for fjernarbeid, slik at du kan jobbe så godt og effektivt som mulig? Ta en titt på tipsene våre til hvordan du kan skape den perfekte arbeidsplassen for fjernarbeid hjemme.

64528

1. Skap den perfekte fjernarbeidsplassen

Du kan enkelt lage en rimelig og unik arbeidsstasjon ved hjelp av veggskinner, hyller eller bordplater. Fest et valgfritt antall hylleplater til skinnene, slik at du kan oppbevare viktig kontorutstyr og andre ting du trenger i jobben din.

OPPBEVARINGSHYLLENE VÅRE

Hvis du ikke har en stor, ekstern skjerm og har lett for å få vondt i nakken når du sitter foran den bærbare datamaskinen dag etter dag, kan et justerbart stativ for bærbare datamaskiner være en god investering. I tillegg koster det ikke mye!
Du kan også feste en separat hylle for den bærbare datamaskinen i veggskinnen for å få dataskjermen i riktig høyde, slik at du slipper å bøye nakken. Du trenger naturligvis også et separat tastatur og en mus. Med en hylle eller bordplate i egnet høyde kan du også stå mens du jobber.

2. Oppdater datamaskintilbehøret ditt

«Hallo, hører du meg?» Fjernarbeid innebærer også nettmøter. Et av de viktigste verktøyene for deg som fjernarbeider, er sannsynligvis gode hodetelefoner som du kan bruke under lange møter. Du kan naturligvis bruke dem til å lytte til musikk og radio mens du jobber også.

I tillegg bør du oppdatere annet datamaskintilbehør, for eksempel tastatur, mus og musematte, USB-minnepinner og kabler. Du trenger også en god skrivebordslampe. Det kommer definitivt til å utgjøre en forskjell mens du jobber!

TA EN TITT PÅ VÅRT STORE UTVALG AV DATAMASKINTILBEHØR

3. Velg viktig kontorutstyr til hjemmekontoret

I dag gjøres nesten alt elektronisk, men det finnes områder og stillinger der papir fortsatt er en viktig del av arbeidsdagen. I tillegg trenger du alltid penner, notatbøker og Post-it-lapper. Med et av de tredelte skrivebordsettene våre får du god orden på alt kontorutstyr, fra penner til papir.
Det er også populært å feste en oppslagstavle av netting på veggen. På oppslagstavlen kan du oppbevare alt du trenger i separat tilbehør, som kroker, kurver og hyller. Da frigjør du plass på den kanskje begrensede bordplassen, slik at du kan bruke den til noe annet.

Du bør også sørge for at du alltid har batterier hjemme. Batteriene i trådløse mus og tastatur må for eksempel byttes regelmessig.

TA EN TITT PÅ VÅRT RIMELIGE SORTIMENT AV KONTORUTSTYR

4. Ta hensyn til ergonomien, og ta pauser

Personer som jobber foran en dataskjerm, får ofte smerter i området rundt nakken og skuldrene og i muskel- og skjelettsystemet. Så husk å investere i god arbeidsergonomi ved å kjøpe en kontorstol som gir god støtte til rygg og nakke, og husk å ta nok pauser i løpet av arbeidsdagen!

I pausene kan du til og med gjøre en kjapp øvelse. Du kan for eksempel plassere manualer og et treningsgummibånd som du kan bruke til å trene opp bevegeligheten med, i en fin kurv ved fjernarbeidsplassen din. Hvis du fester en balansepute i kontorstolen, kan du styrke musklene i overkroppen, og den hjelper deg også med å finne riktig sittestilling. Hvis du har støle muskler etter trening, kan du skjemme deg bort med en avslappende og varmende massasje fra en shiatsu-massasjepute. Det kan du enkelt gjøre i løpet av arbeidsdagen!

HER FINNER DU HELE TRENINGSSORTIMENTET VÅRT

5. Invester i komfort, bekvemmelighet og detaljer

Ved fjernarbeid blir det ikke mye sosialt samkvem, siden man bokstavelig talt sitter fjernt fra hverandre. Det kan føre til at du av og til kanskje føler deg litt ensom. Derfor er det viktig at du trives når du jobber hjemmefra.
Kjøp noen fine interiørartikler, for eksempel lys, eller ram inn en fin plakat og heng den på veggen. En liten naturtro plante kan også spre glede! Varme strømper kan være redningen hvis du fryser, og det kan også et varmende pledd være, som du enkelt kan legge over ryggstøtten på stolen, eller et saueskinn som du legger på setet.

VI HAR ET STORT UTVALG AV INTERIØRARTIKLER

Relaterte artikler

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

5 tips til oppussing av hjemmet, etter at barna har flyttet hjemmefra

Den nye fasen i de unges liv innebærer også frihet. Foreldrene får en unik mulighet til å pusse opp hjemmet! Vi har samlet oppussingstips som gjør det enkelt å oppgradere barnerommet til et nytt formål.

Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Huskeliste når du skal flytte hjemmefra

Det er naturlig å være spent på studielivet og har store forventninger til hvordan livet i ny bolig blir. Før du flytter til studentboligen, så bør du tenke på et par ting. Her er noen tips for rask og effektiv flytting!

Flytte hjemmefra – slik flytter og innreder du rimeligere

Flytte hjemmefra – slik flytter og innreder du rimeligere

Du skal ta de første skrittene inn i resten av livet og flytte inn i ditt eget hjem. Disse tipsene gjør det enklere å innrede ditt første hjem rimeligere, og å gjøre smartere innkjøp!