Biltema Foundation: Besøk i fremtidsbygningen

Biltema Foundation: Besøk i fremtidsbygningen

"Biltema Foundation har nylig besøkt byggeplassen for en toppmoderne bunker som skal huse nytt utstyr for FLASH-radioterapi. Dette besøket markerer et viktig skritt i stiftelsens engasjement for å bekjempe kreft. FLASH-terapi, en banebrytende metode for kreftbehandling, har blitt utviklet gjennom forskning ved Universitetssykehuset i Lausanne.

Takket være en total donasjon på 460 millioner SEK fra Biltema Foundation, gjør denne behandlingen det mulig å levere høye stråledoser på millisekunder, noe som betydelig reduserer skader på frisk vev og fjerner behovet for cellegift. Konstruksjonen av bunkeren er avgjørende for prosjektet og vil sikre trygg og effektiv bruk av FLASH-terapi. Utformingen og byggingen av bunkeren skjer i samarbeid med CERN, verdens største laboratorium for partikkelfysikk.

Adelina Voci, talsperson for Biltema Foundation, uttalte: 'Denne banebrytende behandlingen har potensial til å revolusjonere kreftomsorgen, og vi er forpliktet til å finne løsninger som forbedrer livene til de som er berørt.'

Om Biltema Foundation: Biltema Foundation støtter samfunnsutviklingsprosjekter globalt med fokus på bærekraft og forbedring av menneskers liv. Stiftelsen engasjerer seg i flere veldedighetsområder, inkludert katastrofehjelp og medisinsk forskning."