Biltemas miljøvennlige bygg

Biltemas miljøvennlige bygg

Biltema bygger stadig nye varehus og vil øke tempoet i nybyggingen. Alltid med miljø og bærekraft som ledestjerner.

Å bygge varsomt, nøye og kostnadseffektivt krever byggherrer av ypperste klasse. Derfor samarbeider Biltema med lokale byggefirmaer med håndverkere av høyeste kvalitet, som kan håndtere så komplekse konstruksjoner som et nytt, stort Biltema-varehus. Valg av byggematerialer er gjort nøye, kun langsiktig bærekraftige materialer velges, noe som gir redusert vedlikehold og renovering.

Trege hus

Biltema bygger såkalte trege hus. Spesialbetong brukes altså både til vegger og tak. På denne måten merkes ikke værforandringer innendørs, noe som skaper et behagelig klima for både kunder og alle ansatte. I tillegg til det legges det også et ekstra tykt isolasjonslag på taket. Det hjelper varehusene til ikke å reagere på værforandringer og er bra brannsikkerhetsmessig. Betongveggene bryter også ned bilens avgasser. I tillegg kan betongen holde seg ren fordi materialet bryter ned alger, mose, skitt og graffiti. Til gulvet i Biltema-varehusene brukes granitt, et naturmateriale som kun bør rengjøres med roterende børste og rent vann. Dette betyr at ingen kjemikalier er nødvendig.

LED

Belysningen er styrt av bevegelses-sensorer. Det betyr at belysningen kun er på når noen er i rommet. LED brukes som lyskilde. Takket være dette har hundretusenvis av kilowattimer blitt spart. Varehusets vinduer er selvrensende. Dette reduserer behovet for å vaske dem. Og reduserer bruken av kjemikalier. Biltema fortsetter å finne nye, smarte løsninger for å effektivisere byggingen av nye varehus, sammen med dyktige byggefirmaer. På denne måten får vi enda finere, miljøsmartere og mer bærekraftige varehus.

Solcellepaneler

I 2022 startet Biltema sin største miljøsatsing i konsernets historie. For å sikre tilgang til energi og til slutt bli selvforsynte satser Biltema på å installere solceller på alle eiendommene våre. I tillegg til å forsyne varehusene og lagerbyggene med energi vil eventuelt overskudd i sommermånedene selges tilbake for på den måten å bidra til mer fornybar energi i markedet.