Slik velger du riktig basseng

Slik velger du riktig basseng

Når sommervarmen melder seg på varme sommerdager, er det perfekt å ha et basseng i hagen. Det finnes bassenger i veldig mange varianter, og heldigvis trenger det ikke å koste skjorta.

Med et basseng kan du lage et badeparadis i din egen hage. Vi har basseng som passer både ute i hagen og på terrassen. Men hvordan velger du det perfekte bassenget?

Det er ikke noe riktig eller galt svar når du velger hvor stort bassenget skal være. Ta utgangspunkt i det som passer best for dine forutsetninger og behov. Når du velger hvor stort basseng du skal ha, er det lurt å ta utgangspunkt i følgende forutsetninger: formålet med bassenget, forutsetningene i hagen samt bassengets dybde.

Ta utgangspunkt i det som passer best for dine forutsetninger og behov.

Velg størrelse på bassenget etter behov

Når du velger størrelse, bør du tenke gjennom hvordan bassenget skal brukes og hvor mange som skal bade i det samtidig. Skal det være et sted for avkobling med noen få venner eller familie, eller skal det være plass til mange samtidig og ha rom for plasking og lek? Vil du ha et basseng med sitteplasser, eller skal det i hovedsak brukes til å ta en dukkert?

Jo flere som skal være i bassenget samtidig, desto større basseng trenger du. Det er ikke spesielt koselig å sitte som sild i tønne i et lite basseng.

Uteplassen forutsetninger påvirker bassengets størrelse

En forutsetning for at du skal kunne velge riktig basseng, er at du vet hvor det skal plasseres. For eksempel krever en liten hage et mindre basseng, mens en større tomt gir større fleksibilitet. Størrelsen på uteplassen og utformingen stiller ganske strenge krav til hvordan bassenget skal se ut og være utformet.

Hvis du har planlagt å plassere bassenget på terrassen, er det lurt å tilpasse bassengets størrelse, slik at terrassen eller plassen rundt bassenget fortsatt oppleves som romslig, og ikke for trang.

Hvor dypt bør bassenget være?

Bassengets dybde er et annet viktig aspekt, siden det avgjør hvordan det kan brukes og hvor trygt det er for barn. I et familiebasseng vil både voksne og barn kunne bade og leke. Derfor bør ikke vannstanden være for høy. En dybde på rundt 110 centimeter er vanligvis perfekt for hele familien. Hvis det først og fremst er mindre barn som skal bruke bassenget, bør dybden naturligvis tilpasses til dem. Husk at det alltid må være voksne til stede når små barn bader.

75510

Fra små terrassebasseng til romslige basseng med plass til mange

Uansett hva du trenger eller hvilke forutsetninger du har, finnes det et basseng for nesten ethvert behov. Hos oss finner du prisgunstige utendørsbasseng i forskjellige størrelser, med vannpumpe og med eller uten stålramme. Alt for at du skal kunne nyte deilige bad om sommeren.
Vil du ha mer informasjon om forskjellige bassengstørrelser og hvordan du kan få den beste løsningen for hagen og ønskene dine? Kontakt nærmeste varehus, så hjelper vi deg!

Sørg for at bassenget er i god stand gjennom hele sommeren

Et basseng trenger regelmessig vedlikehold for å være i god stand. I tillegg til spesielle kjemikalier må bassenget vedlikeholdes med støvsuging og eventuelt fjerning av alger som kan børstes av. Det finnes masse smart bassengtilbehør. Noe av det er helt nødvendig, mens andre ting gjør det enklere å vedlikeholde bassenget.

Hos oss finner du et stort utvalg av bassengprodukter som gjør det enkelt å holde bassenget i god stand gjennom hele sommeren. 

Her kan du også lese hvordan du selv enkelt holder bassenget i god stand gjennom sommeren:

Tilbehør til bassenget

Det finnes mye fint tilbehør for å skape de perfekte forutsetningene for bassenget ditt. Hos oss finner du alt fra varmepumper og solvarmere til mye annet praktisk bassengtilbehør, for eksempel bassengstige, termometer og reparasjonssett.

Husk!

  • Når sommeren er over, kan de fleste basseng pakkes sammen og legges i boden eller garasjen, slik at du kan vekke dem til liv igjen neste badesesong.
  • Når du skal tømme bassenget, må du huske at små barnebasseng kan tømmes i hagen – forutsatt at vannet ikke inneholder kjemikalier. Større basseng skal tømmes i et avløp.

 

Relaterte artikler

Rengjør vannet!

Rengjør vannet!

Les hvordan du tar vare på vannet i bassenget ditt med 4 enkle trinn.

Morsomme badeleker

Morsomme badeleker

Se vårt utvalg av vannleker som passer til bassenget ditt.

Innred hagen

Innred hagen

Når bassenget er på plass, kan du se hvordan du enkelt kan dekorere hagen din rundt bassenget.